LEAN

Wat is LEAN:

LEAN is een filosofie en vooral manier van werken waarbij alles en iedereen in de onderneming zich richt op het creëren van waarde in alle processen en het elimineren van verspillingen. Door de klant centraal te stellen creëer je maximale toegevoegde waarde voor de klant tegen minimale inspanning. Hierdoor verbetert de kwaliteit, dalen de kosten en daardoor stijgt de winst. Het resultaat is ook meetbaar op andere vlakken: hogere klanttevredenheid en meer betrokkenheid van de medewerkers.

(Bron: Leansixsigma)

Wat is LEAN binnen HNR:

HNR werkt op het grootste deel van de projecten volgens de LEAN-filosofie. Verspillingen, zoals onnodige droogtijden, worden uit het proces gehaald en er wordt samen met de opdrachtgever een pull-planning opgezet. Stucadoorswerk is, vanwege de droogtijd, een essentiële discipline in het bouwproces. Doordat HNR met de opdrachtgever en leverancier in het voortraject samen het project zo efficiënt mogelijk uitzet, kan HNR samen met de opdrachtgever vrijwel altijd een doorlooptijdverkorting realiseren.

LEAN bouwen is daarom een wezenlijk onderdeel van HNR. In combinatie met het relatiegericht werken streeft men samen met de opdrachtgever naar deze efficiënte manier van samenwerken waarbij de bekende term ” faalkosten” naar een minimum teruggebracht kunnen worden.

image-35

(Bron: SMT Bouw & Vastgoed)